christelijke vacatures

Netwerken

Facebook, Instagram en Linkedin. Er zijn veel mogelijkheden om tegenwoordig online netwerken aan te leggen. Erg handig en dat kan je goed gebruiken, wanneer je zoekt naar een baan. Misschien heb je wel vrienden, connecties of volgers die je nooit hebt gesproken, maar als je een baan zoekt kunnen ze toch erg handig zijn.

Als je een baan zoekt is elke suggestie welkom. Je kunt dan nagaan of de suggestie aan je eisen voldoet en dan kun je kiezen om te solliciteren, of niet. Er hoeft er maar één tussen te zitten… Social media en netwerken kan je goed inzetten in je zoektocht naar werk.

Facebook

Facebook is niet zo zeer een zakelijk medium, hoewel tegenwoordig veel bedrijven proberen op deze manier potentiële klanten te bereiken. Wist je overigens dat Facebook dit probeert te verminderen, zodat het weer het sociaal medium wordt wat het was, namelijk mensen die op de hoogte blijven van iedereen die ze interessant vinden en als vriend toevoegen?

Facebook is niet het eerste medium wat ik zou aanspreken als ik een baan zocht, maar het kan je toch helpen. Bekijk eens je vriendenlijst en bedenk wie bij een organisatie werkt, waar jij ook zou willen werken. Leg (weer) eens contact met deze persoon en vraag, na enige ‘social talk’ of er nog vacatures zijn (of vrijkomen) binnen dat bedrijf. Zo ja, ka-ching. Zo nee, vraag of hij/zij je op de hoogte wil houden als er wel iets vrij komt.

Facebook kàn je overigens ook helpen als je iets creatiefs post. Zo postte iemand laatst een afbeelding van een man die werk zocht, maar het niet kon vinden (op een creatieve manier afgebeeld) en die ging heel internet over. Zo kreeg de man vervolgens verschillende aanbiedingen voor een baan.

Ook kun je je bij Facebook aansluiten bij groepen. In Apeldoorn bestaat bijvoorbeeld de groep “werk gezocht 055”. Hier worden banen geplaatst in de regio.

Linkedin

Linkedin is hét zakelijke sociale medium. Daarom is deze bij uitstek geschikt om een baan te zoeken. De website is volledig ingericht op werkervaring, zakelijk netwerk en het zoeken naar een baan. Daarnaast maken recruiters ook graag gebruik van Linkedin, omdat voor hen gemakkelijk de juiste kandidaten te selecteren zijn.

Allereerst kun je op Linkedin al je werkervaring kwijt, waardoor mensen snel kunnen zien wat jij al gepresteerd hebt. Heb je nog geen werkervaring, dan kan je ook stages etc. kwijt. Daarnaast kun je een titel bij je profiel maken, waarin je kunt laten weten dat je op zoek bent naar een functie. Bijvoorbeeld: “op zoek naar een baan als magazijnmedewerker”. Dit zorgt er voor dat je gemakkelijk en snel gevonden wordt op Linkedin.

Verder kan je ook aan recruiters (en anderen) laten weten dat je op zoek bent naar een baan. Hiervoor kun je een knop omzetten en aangeven naar wat voor een soort functie je op zoek bent. Bijvoorbeeld: “leidinggeven, supermarkt, magazijnmedewerker, heftruck, mbo”.  Zo wordt je gemakkelijk gevonden door recruiters en werkgevers.

Ook bij Linkedin kun je je aansluiten bij groepen. Bijvoorbeeld bij de alumni van je school. Sommige werkgevers proberen via deze weg nieuwe medewerkers te werven.

Vacaturebanken

Een ander belangrijk medium wat tegenwoordig gebruikt wordt zijn vacaturebanken. Tegenwoordig zijn er allerlei vacaturebanken, bijvoorbeeld per branche, levensovertuiging, etc. Bekijk bijvoorbeeld eens de Christelijke Vacaturebank (www.christelijkevacaturebank.nl).

Naast dat op een vacaturebank vaak vacatures staan, hebben zij vaak ook contact met veel werkgevers. Je kunt je cv vaak achterlaten. Maak hier gebruik van, want dit is een belangrijk hulpmiddel om je netwerk te vergroten.

Verder heb je bij vacaturebanken ook vaak de mogelijkheid om je in te schrijven voor vacature-alerts en/of de nieuwsbrief. Dit zorgt er voor dat je alle vacatures direct in je mailbox krijgt. Zo ben je gemakkelijk en snel op de hoogte van allerlei christelijke vacatures van verschillende organisaties.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief




    Persoonlijk netwerk

    Toch blijft een belangrijk onderdeel van het zoeken naar een baan ook het contact met anderen. Laat mensen weten dat je op zoek bent naar een (andere) baan. Maak gebruik van familie, vrienden, kerk, sportclub en andere netwerken. Als zij meehelpen zoeken, is de kans groter dat je de baan vindt die bij jou past.

    Studeren & werken

    Geef een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.