Christelijke Vacaturebank

2017: startjaar vol ontwikkelingen

Het oude jaar is bijna voorbij en we gaan 2018 in. Tijd om terug te kijken op het oude jaar en vooruit te blikken op het nieuwe jaar dus. Hoewel ik mijn meeste blogs tegenwoordig schrijf op de website van Christelijke Jonge Mannen, leek het mij goed om op deze website toch even aandacht te besteden aan de ontwikkeling van de Christelijke Vacaturebank in 2017. 

Start

In februari startte de Christelijke Vacaturebank. Eerst werd de website ontworpen, vervolgens volgde een inschrijving bij de Kamer van Koophandel. Na enig rondbellen volgde de eerste vacature.  Eerst begon ik gratis, om zo organisaties de kans te geven om kennis te maken met de website. Vervolgens volgde de eerste betaalde vacature op de website. Steeds meer partners sloten zich aan en uiteindelijk was er een mooi aantal organisaties dat zich had aangesloten.

Partners

Een volgende mooie stap was de banner die De Hoop ggz bij mij wou plaatsen. Dit zorgde er voor dat de inkomsten tot zover stegen dat we verder konden ontwikkelen. Vervolgens liet ik een nieuw logo ontwerpen door Jelmer van Til. Dit zorgde er voor dat de Christelijke Vacaturebank een betere uitstraling kreeg. Steeds meer organisaties sloten zich bij aan. Ik wil met name ook Compassion, Ifes Nederland, Protestantse Kerk Nederland, Christelijk Gastouderbureau Korelon en Krusada Bonaire bedanken voor het vertrouwen wat zij mij hebben geschonken.

Naast de organisaties die zich aansloten, lieten ook steeds meer mensen hun CV achter bij de Christelijke Vacaturebank. Deze CV’s zorgden er voor dat ik mensen kon informeren op nieuwe vacatures. Ook op social media ontwikkelde de Christelijke Vacaturebank. Zo is de Christelijke Vacaturebank te vinden op Facebook, Linkedin, Google+, Twitter en Instagram. Ook op de zoekmachine van Google zijn we goed te vinden, doordat ik me als bedrijf kon aanmelden. Hoewel verschillende andere links boven aan staan in de zoekmachine, staat de Christelijke Vacaturebank er in als bedrijf. Hierdoor zijn we goed te vinden. Ook wat betreft de website vinden jullie de Christelijke Vacaturebank steeds beter. In 2017 hebben jullie (tot nu toe) met ruim 1500 bezoekers maar liefst 3800 keer de website bekeken.

Internationale bekendheid

christelijke vacaturebank

Verder heeft de Christelijke Vacaturebank in de loop van het jaar een internationale bekendheid opgebouwd. Aan het begin van het jaar had ik een vacature van Crown Packaging & Plastics in Ethiopië. Aan het eind van het jaar gaf Krusada Bonaire mij haar vertrouwen. Zo hebben we een dekking opgebouwd in veel verschillende landen. Een greep waar de bezoekers vandaan komen: Nederland, USA, Duitsland, Caribisch Nederland, Canada, Ierland, Haïti, Frankrijk en Verenigd Koninkrijk.

Samenwerking

Ten slotte heb ik met georiënteerd op samenwerkingsmogelijkheden. Zo heb ik een samenwerking mogen aangaan met Christelijke Jonge Mannen. Zij prijzen onze vacatures aan en geven een banner van de Christelijke Vacaturebank weer. Daarnaast heb ik me georiënteerd op een samenwerking met Spring, het moederbedrijf van twee andere christelijke vacaturesites. Dit heeft helaas nog niet tot een samenwerking geleid, maar mogelijk zal dit in de toekomst gebeuren.

Vooruitkijken (2018)christelijke-vacaturebank

Hoewel niemand weet wat de toekomst brengt, kijken we vooruit naar 2018. We maken plannen voor de toekomst. In 2018 wil ik de Christelijke Vacaturebank nog verder ontwikkelen. Uiteraard hoop ik op het vertrouwen van nog meer organisaties en ik hoop nog meer CV’s van kandidaten te ontvangen. De verwerking en het gebruik hiervan hoop ik nog verder te verbeteren. Verder hoop ik ter zijner tijd een nieuwe website te (laten) ontwikkelen. Ook hoop ik de samenwerking met Christelijke Jonge Mannen en Spring voort te zetten, en zo mogelijk te verbeteren.

Een volgende ontwikkeling zouden nieuwe diensten kunnen zijn. Op dit moment bieden we plaatsing van vacatures, werving- en selectieprocedures en plaatsing van banners aan. Hier hoop ik te zijner tijd nog nieuwe mogelijkheden, zoals personeelsdiensten (uitzenden/detacheren) aan toe te kunnen voegen en mogelijk ook jobcoaching voor werkzoekenden. Ik hoor graag uw mening hierover (hieronder of via social media): wat zou u nog van de Christelijke Vacaturebank willen zien?

Tot slotChristelijke Vacaturebank

Nogmaals wil ik alle partners in 2017 bedanken voor de fijne samenwerking en het vertrouwen. Ook kandidaten die hun CV hebben ingeleverd wil ik bedanken. Heb je inmiddels een baan gevonden? laat het dan weten. Zo voorkomen we samen onzinnige mails en teleurstellingen. Alvast bedankt!

Uncategorized