Christelijke Vacatures aangenomen

Werkloos zijn is hard werken

Afgelopen maand heb ik zonder werk gezeten. Nadat de opdracht bij gemeente Groningen was afgelopen, was er helaas geen nieuwe opdracht voor me. Ik had uiteraard nog wel wat werk voor de Christelijke Vacaturebank, waardoor ik ook intensiever met de vacaturebank bezig kon.

Betaald vakantie

De eerste week vond ik het nog niet zo erg. Ik genoot er van dat ik even niet hoefde te werken en deed het rustig aan. Echter voelde ik mij wel verplicht om werkgerelateerde dingen te doen, omdat ik wel betaald kreeg, dus deed ik een aantal cursussen in de online omgeving. Daarnaast mocht ik een aantal motivaties aanleveren voor vacatures. Verder kreeg ik in die week ook een epileptische aanval, waardoor ik me ziek moest melden stond. Gelukkig was de epileptisch aanval niet zo zwaar, waardoor ik snel weer op de been was.

Eerste gesprek

In de tweede week kon ik me weer hersteld melden, omdat ik me goed genoeg voelde om een sollicitatiegesprek te voeren. Op woensdag mocht ik ook bij een bedrijf op gesprek komen. Helaas was er een mismatch, waardoor ik alsnog geen werk had uiteindelijk.

Stilte voor de storm?

In week drie was het even stil. We hadden nog overleg over de het gesprek en de mismatch, zoals hierboven beschreven, maar verder waren er geen gesprekken en geen vacatures.

Op reis

In week vier mocht ik weer op gesprek bij een bedrijf in Lochem. Het was een aardige reis, maar uiteindelijk had ik een leuk gesprek en was ik enthousiast. Helaas koos het bedrijf voor een kandidaat die meer ervaring had. Nog steeds geen werk dus. Ik had het gevoel de feeling met mijn ‘oude werk’ nu wel te verliezen en had moeite me voor te stellen hoe het zou zijn om weer vier dagen per week aan het werk te zijn.

Opdracht

Uiteindelijk heb ik in de vijfde week alsnog een opdracht kunnen aannemen (hoera!). Niet was ik aan het begin voor ogen had, maar wel een leuke opdracht, waarbij ik ook ruimte kreeg om me verder te ontwikkelen richting de functie van HR Adviseur.

Werkloos zijn is hard werken

De maand zonder werk heb ik beleefd als een intensieve periode. Ik was moe van het solliciteren en weer afgewezen worden. Ik was moe van het reizen van hot-naar-her. Het was dus goed dat ik een opdracht had gevonden.

Werk zorgt weer voor rust en stabiliteit. Tijdens mijn werkloze maand miste ik structuur: maandag tot donderdag, van half 9 tot 17 uur, werken en daarna genieten van mijn weekend. Ik miste het gevoel van voldoening uit mijn werk. Voldoening geeft energie en zorgt er voor dat je ook moed houd om door te gaan.

Uncategorized