Bloghop: Uitdaging

Sinds kort doen we weer een bloghop naar aanleiding van het bericht van Chiel Voerman over het Thema ‘Liefde Dichtbij’. Ik schreef toen over de liefde voor collega’s in combinatie met het thuiswerken tijden corona.

Het vorige vervolg op de bloghop met het thema ‘Anders’ is volledig via de Facebookgroep voor Christelijke Bloggers gegaan. Omdat alleen Bianca en Chiel iets hebben ingezonden, kies ik het vervolgthema. Doe je mee?

Hoe kan ik mee doen?

Iedereen die het leuk vindt om mee te doen gaat aan de slag met het thema dat wordt aangereikt door de gastheer. In dit geval ben ik de gastheer. Alle inzendingen worden verzameld onder het uitnodigende blog van de gastheer. In dit geval dus dit blog. Dit verzamelen gebeurt met een linkje naar je eigen blog, Facebookpagina of andere plek waar je creatief bent geweest.
De gastheer bekijkt de inzendingen en kiest een winnaar en maakt deze bekend in een afsluitend blog op zijn/haar eigen website. Hierbij worden de ingestuurde blogs gelinkt. Dat heeft uiteraard leuke gevolgen voor jouw website. De winnaar gaat in de meeste gevallen de nieuwe bloghop organiseren. Het zou leuk zijn als dit weer van de grond kon komen. Al eerder deden we dit vanuit de groep Christelijke bloggers op Facebook.

Spelregels op een rij

  1. Maak een blog of iets anders en plaats het op je eigen platform met de #bloghopuitdaging.
  2. Zet ergens in je bijdrage dat je meedoet aan deze bloghop en daarbij link je even naar dit bericht. Wie weet wil er nog iemand meedoen.
  3. Plaats je bijdrage in een reactie onder dit blog. Zet daar dus een link neer naar de juiste plek op jouw platform.
  4. Uiterlijke aanleverdatum is 31 augustus 2020.
  5. Zo snel mogelijk na 31 augustus maak ik de winnaar bekend op dit blog en via de Facebookgroep voor Christelijke Bloggers.

Thema juli/augustus: Uitdaging

Het thema voor de komende 1,5 maand is #bloghopUitdaging. Als je een blog op social media post, gebruik dan deze #bloghopUitdaging.

Afgelopen week had ik een mail in mijn mailbox voor de Christelijke Vacaturebank van een oude bekende. Hij vroeg of ik samen met hem een uitdaging aan wou gaan: het werven van een Regiebehandelaar Verslavingszorg voor De Brug in Katwijk. Ik moest er even over nadenken, want aan uitdagingen zit vaak een risico, maar uiteindelijk heb ik besloten de uitdaging aan te gaan.

Uitdagingen komen we in ons leven vaak tegen. Zo kan school of werk een uitdaging zijn, maar je kan de uitdaging ook opzoeken. Uitdagingen kunnen je prikkelen om het beste uit jezelf te halen.

Drie jaar geleden had ik een stage met veel uitdagingen. De beste stage die ik tijdens mijn opleiding heb gelopen. Ik besloot niet te willen stoppen en de uitdaging op te blijven zoeken. Ik ging op zoek naar een goede uitdaging en ontdekte dat een christelijke vacaturebank een mooie uitdaging kon zijn, aangezien er op dit vlak nog niet heel veel was en er dus ruimte lag om dit op te zetten.

Volhouden

Uitdagingen kunnen succesvol uitpakken (zoals bij de Christelijke Vacaturebank), maar het kan ook tegenvallen. Zo heb ik tot vorig jaar een baan gehad die eigenlijk voor mij te hoog gegrepen was en niet bij mij paste. Ook ben ik begin 2019 Telefoonhouder-fiets.nl gestart, maar dit is ook geen succes geworden.

Echter is het niet erg als je een uitdaging aangaat en dat deze tegen blijkt te vallen of niet bij je past. Laat je vooral niet neerslaan door mislukte uitdagingen; je leert er van en kan de ervaring van de mislukking weer gebruiken om een volgende uitdaging aan te gaan.

Afgelopen week las ik zo een artikel over een vrouw (ik weet niet meer waar) die 3 bedrijven zonder succes was begonnen. Elke keer bleek het toch niet te werken. De vierde keer echter, werd het bedrijf zo succesvol dat het bedrijf groot is gegroeid in Europa.

Houd dus vol en blijf de uitdaging zoeken als je merkt dat dit je energie geeft!

Wat doe je als je uitdaging succesvol is geworden?

Als een uitdaging succesvol uitpakt, mag je daar best van genieten. Het is heerlijk als je successen behaald en successen moet je vieren!

Blijf echter niet in het genieten hangen, want dan raak je je uitdaging kwijt. De uitdaging is om nieuwe uitdagingen te vinden. Dit kan binnen je succes zijn om zo je succes uit te bouwen (denk bijvoorbeeld aan de CV database die ik laatst mocht realiseren) of dit kan een uitdaging buiten je succes zijn (Bijv. Telefoonhouder-Fiets.nl). Sommige vervolgen zullen succesvol zijn, anderen zullen minder succesvol zijn. Blijf echter volhouden om de uitdaging op te blijven zoeken.

#BloghopUitdaging

Ik ben benieuwd wat jij over dit thema schijft en zie de link naar je blog hieronder graag tegemoet!

Bloghop

5 thoughts on “Bloghop: Uitdaging

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.