christelijke vacatures

Curriculum Vitae: 5 tips

Regelmatig wordt mij gevraagd wat er in een motivatiebrief en een CV moet staan. Nu is daar niet één richtlijn voor; elke recruiter heeft zijn eigen voorkeur. In dit artikel geef ik enkele tips voor je CV vanuit mijn optiek.

Tip 1: Zorg voor de juiste persoonlijke gegevens

christelijke vacatures

Allereerst is het natuurlijk belangrijk dat je voor de juiste gegevens zorgt. Vermeld hierbij je naam, adres en woonplaats, geboortedatum, e-mailadres en eventueel een link naar je Linkedin profiel (mits het goed bijgewerkt is en overeen komt met je CV).

Eventueel kun je er voor kiezen een foto toe te voegen. Dit geeft het CV over het algemeen wel een extraatje. Voorwaarde is uiteraard dat de foto netjes en van voren genomen is, zoals een pasfoto.

Tip 2: Profiel

In het profiel probeer je een beeld aan de recruiter te schetsen van wie je bent. Je noemt persoonskenmerken en (positieve) punten van jezelf, waaraan de recruiter je kan herkennen. Zorg echter wel dat het profiel overeen komt met wie je echt bent, anders zou dit in het sollicitatiegesprek tot je nadeel kunnen werken.

Tip 3: Werkervaringchristelijke-vacatures

In dit kopje noem je je werkervaring. Doe dit van meest recente werkervaring naar eerste werkervaring. Meld alleen de onderdelen die relevant zijn voor de functie die je wilt gaan vervullen, dus niet alle kleine taken die je doet of hebt gedaan. Het moet geen ellenlange lijst zijn, maar 3 tot 5 eenheden. Hou hierbij aan: de laatste drie tot vijf (relevante) werkervaringen of tot maximaal 10 jaar terug (als dat meer dan drie werkervaringen betreft).

Tip 4: Opleidingen

Zet hier de relevante opleidingen neer, opnieuw van meest recent naar oudste. De oudste is minimaal het voortgezet onderwijs. Noem geen opleidingen die je niet hebt afgemaakt, mits je kunt toelichten waarom je gestopt bent en wat je er van geleerd hebt.

Tip 5: Layoutchristelijke vacatures

Eén van de belangrijkste onderdelen van het CV is misschien wel de layout. Maak je CV niet zwart-wit, maar voeg er kleuren aan toe. Een hulpmiddel hierbij kan een foto zijn. Zorg dat de kleuren bij elkaar kloppen en dat ze uitstralen wie je bent. Voor inspiratie kun je op internet kijken welke kleuren bij bepaalde eigenschappen passen. Zorg door middel van kleuren ervan ook dat je CV opvalt tussen de andere CV’s.

Studeren & werken