vertrouwen

Vertrouwen

Inmiddels is het ruim een jaar geleden dat ik wist dat ik op zoek mocht gaan naar een andere baan. Dat is altijd een vervelend bericht en het kan je tot wanhoop drijven. Hoe kom je daar doorheen?

Solliciteren is eigenlijk al een baan op zich. Als je het naast je huidige baan doet, kan het daarom slopend zijn. Vaak ben je dan doordeweeks overdag aan het werk, intussen kom je steeds vacatures tegen die je leest en overweegt of je er op gaat solliciteren, en in het weekend maak je tijd om je sollicitatiebrieven te schrijven. Zo ben je eigenlijk dag en nacht bezig met solliciteren op het moment dat je nieuw werk nodig had.

God wijs mij Uw weg

Tot vorig jaar werkte ik bij een bedrijf wat mij had laten weten mijn contract niet te verlengen, vanwege slechte financiële resultaten van het bedrijf. Ik kon niet langer betaald worden. Ik werkte in dit bedrijf in de vacaturebranche en zag dus veel (heel veel) vacatures voorbij komen op een dag. Het werk bij de werkgever was al zeer intensief, maar daarnaast zag ik nu ook steeds vacatures waarvan ik overwoog of het iets voor mij kon zijn of niet. Het trok mij leeg.

Als je dan solliciteert, kun je veel afwijzingen krijgen. Meestal is dit een algemene mail waarmee men laat weten betere kandidaten gevonden te hebben. Soms mocht ik op gesprek komen, maar werd ik daarna alsnog afgewezen (te weinig ervaring was meestal alsnog de reden). Ik was de wanhoop nabij en richtte mij tot God: wijs mij uw weg.

Daarom zeg Ik jullie: maak je niet bezorgd over wat je zult eten of drinken om in leven te blijven, en ook niet over de kleding voor je lichaam. Is het leven niet meer dan het eten, en het lichaam niet meer dan de kleding? Kijk naar de vogels van de hemel: ze zaaien niet en maaien niet en oogsten niet, je hemelse Vader voedt ze. Zijn jullie niet meer waard dan vogels?

Mattheus 6:25-26

God laat in de bijbel weten dat Hij voor ons zorgt. Als ik mij echt in nood voel, kom ik daarom altijd bij hem terecht. Hij heeft een plan! Uiteindelijk werd ik gebeld door een bedrijf waar ik twee jaar geleden een gesprek had gehad: Maandag. Ze hadden een opdracht voor mij bij Provincie Flevoland. Een week later zat ik daar op mijn nieuwe job.

Toch gaat het niet altijd zo makkelijk. Desondanks mag je weten en vertrouwen dat God een plan heeft.

God geeft je wat je nodig hebt

Het fascineert mij altijd hoe mensen bij christelijke organisaties van giften kunnen leven. Ik vroeg dan ook eens aan iemand of hij niet bang was als de giften niet zo hard liepen. Echter verwees hij ook naar Mattheus 6. Hij vertrouwde er volledig op dat God hem gaf wat hij nodig zou hebben. Zou jij dat kunnen?

Op God vertrouwen: dat is niet altijd gemakkelijk. Gelukkig heb ik steeds mogen ervaren dat God voor ons zorgt en ons geeft wat wij nodig hebben. Heb jij dit ook zo ervaren? Ik hoor graag je verhaal! Laat hieronder een reactie achter of neem contact op.

Bloghop

Met dit bericht doe ik mee aan de bloghop van september-oktober 2020. Het onderwerp Vertrouwen is gekozen door Johanneke Plaggenmarsch van Waardevol en Uniek. Doe je ook mee?

Bloghop