christelijke vacatures

Alex Rebergen zijn Christelijke Vacaturebank

Een korte serie waarin we jonge ondernemers aan het woord laten. We zijn benieuwd naar hoe ze het ondernemen ervaren en hoe ze dit plaatsen in het Koninkrijk van God. In deze vierde aflevering geven we het woord aan Alex. Alex Rebergen startte met de christelijke vacaturebank. Uiteraard heeft de foto hierboven niets met Alex te maken.

Vertel eens wat over jezelf

Mijn naam is Alex Rebergen, ik ben 25 jaar en ik woon in Zwolle. Sinds kort ben ik afgestudeerd aan de opleiding Human Resource Management. Op 23 januari 2017 ben ik de Christelijke Vacaturebank begonnen, omdat ik van mening ben dat iedereen met plezier naar zijn werk zou moeten gaan en zijn/haar talenten optimaal moet kunnen inzetten in zijn baan.
Mijn onderneming heet Christelijke Vacaturebank. We zijn te vinden op https://www.christelijke-vacaturebank.nl en op Facebook, Linkedin, Google+, Twitter en Instagram.

Hoe kwam er je op een onderneming te beginnen?

Tijdens mijn stage en aansluitend afstuderen heb ik veel projecten mogen uitvoeren. Ik was daarin steeds op zoek naar wat de arbeidsmarkt nog nodig heeft. Hierbij kwam ik vanuit mijn christelijke levensovertuiging op het idee een platform te beginnen waarop werkzoekenden banen kunnen vinden die aansluiten bij een christelijke identiteit. Dus het idee ontstond tijdens het afstuderen.
Drie dingen maken de Christelijke Vacaturebank uniek ten opzichte van andere christelijke vacaturebanken:

  1. toegankelijke prijzen voor het plaatsen van vacatures
  2. hoge activiteit op veel verschillende sociale media en het gebruik van een selectie andere vacaturebanken
  3. we nemen optioneel hele hele werving- en selectieproces van je over.

In hoeverre past je onderneming bij de opleiding die je volgde?

Korte tijd geleden heb ik, zoals gezegd, de opleiding Human Resource Management afgerond. De onderneming past zeker bij deze opleiding. Werving (en selectie) is echter maar een klein deel van het HRM-vak. Dit is echter wel één van de onderwerpen die mijn passie heeft.

Hoe kijk jij als christen naar werk, ondernemen en talenten gebruiken?

Het is belangrijk om een tijdsbesteding te hebben, waarbij je je talenten in kan zetten. Ondernemen kan daarbij een rol spelen, omdat je dan zelf je ideeën vorm kan geven (al moet het wel enigszins aansluiten bij de vraag van de markt). Als je ondernemend bent, kan een eigen bedrijf een mooie mogelijkheid zijn om je talenten in te zetten.

Kan iedereen ondernemer worden?

Ja, iedereen kan ondernemer worden. Ondernemer blijven is echter niet aan iedereen besteed. Je moet zorgen enigszins los kunnen laten en een nuchtere instelling hebben. Ook geduld is een belangrijke factor, mijns inziens. Een bedrijf is niet 1,2,3 opgestart. Dit kost zeker enkele maanden tot een jaar voordat het begin er is.

Heb je nog een droom op het gebied van ondernemen?

Het lijkt mij erg leuk om fulltime mijn onderneming te kunnen runnen. Ook ben ik ermee bezig om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt te bereiken. Het is mijn passie om deze mensen, waarvan sommigen vaak geen kans hebben/krijgen, aan het werk te helpen.

Ken jij het verschil tussen ondernemen en loondienst? Wat bevalt jou het best?

Ja, momenteel ben ik in loondienst en ben ik ondernemer. Beide zaken hebben voor- en nadelen. In loondienst zal je mee moeten gaan varen in de koers van het bedrijf en kun je in beperkte mate jouw eigen visie volgen. Bij ondernemen mist een stuk zekerheid van een vast loon en soms dreigen privé en zakelijk sterk door elkaar te lopen.

Wie is jouw grote voorbeeld?

Eigenlijk heb ik niet echt een voorbeeldfiguur. Natuurlijk kunnen verschillende mensen genoemd worden, maar iedereen is uiteindelijk uniek en heeft eigen talenten gekregen, die hij/zij op een eigen manier in zet. Het mooiste is om het beste uit jezelf te halen.

Heb je een goede tip voor jongeren die willen gaan ondernemen?

Lees je van tevoren goed in op alle zaken die om het ondernemen heen staan. Ken ook de risico’s van het ondernemerschap en kijk hoe je er voor kunt zorgen dat deze risico’s ondervangen worden. Een goede plek om te starten is bijvoorbeeld Het Ondernemersplein.(red)

Onderzoek daarnaast van tevoren of jouw dienst of product het kan gaan redden in de markt.

Ook is het goed je bedrijfsadministratie goed te organiseren.

Laatste tip: zoek iemand waarmee je kan sparren over je onderneming. Hij/zij hoeft geen aandeelhouder te zijn, maar het is toch fijn als iemand je een beetje kan helpen en met je mee kan denken.

Wat feiten over Alex en zijn Christelijke Vacaturebank

Website: www.christelijke-vacaturebank.nl/

Facebook: Christelijke vacaturebank

Instagram: christelijkevacaturebank

Twitter: @Chrvacaturbank

Noot van de redactie: bijzonder om te zien hoe de opleiding van Alex al zo verweven zit in zijn onderneming en zijn denken. Dit is duidelijk helemaal zijn onderwerp. Top volg je hart en zoek je talenten uit en ga er mee aan de slag. Alex schreef voor dit blog overigens al over ‘Geslaagd,….en nu’.Was je op zoek naar werk? Kijk dan eens bij deze vacaturebank voor christenen

Bron: Christelijke Jonge Mannen (Chiel Voerman)

Geen categorie

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.