christelijke vacatures

Leven samen met Hem

‘Ken je dat gevoel? Dat je hele huis opgeruimd en schoon is, een lege vaatwasser, een opgeruimd en schoon aanrecht, geen was in de wasmand, je hoeft geen boodschappen meer te doen want je koelkast zit vol, je huis een oase van rust, de tijd om even samen met God te zijn of iets anders voor jezelf te doen, geheel naar eigen keuze..

Uh.. ik niet! Sinds ik ruim 2 jaar geleden moeder werd van onze dochter Robin, werd mijn/ons leven totaal omgegooid. Ik wist echt niet waar ik het zoeken moest. Had ik daarvoor ruim de tijd om bijbel te lezen of gewoon simpelweg over iets na te denken, zat ik nu met een huilende baby op schoot (en begon ik soms spontaan mee te huilen).

Nu er sinds kort zo’n tweede schatje in ons leven is gekomen (en ik mijn hormonen weer enigszins de baas ben), vond ik het wel weer eens tijd worden om kritisch naar ons leven te kijken. De tijd vóór onze kids, waren mijn man en ik vaak bezig met het geloof en wat God van ons wilde. Bij elke beslissing vroegen we God om wijsheid en we maakte dan soms ook andere keuzes dan de mensen om ons heen. Dit waren geen tijden van (financiële) zekerheden, maar wát waren we gelukkig. Mijn man en ik leefde van de liefde en we bouwden ons leven op de Rots. En op 1 of andere manier, is het weer weg gezakt.

Nog zoiets wat sommige misschien wel herkennen. Ik weet niet meer wat het was, maar stukje bij beetje dachten we dat we het zelf beter konden dan samen met God. En je raadt het misschien al, dat konden we niet. Ik kreeg een leuke baan, Sander kreeg een leaseauto (ik een boodschappen-autootje), we mochten zwanger worden van ons tweede kindje, we kochten een huis en dat allemaal zonder God te vragen wat Hij van ons wilde of dat dit wel de juiste keuzes waren. En ook al zijn dit misschien hele normale beslissingen voor jongvolwassenen, toch knaagde er iets. We waren onzeker, gestrest en dat reageerde we meestal op elkaar af. Toen zijn we weer terug gekeerd naar de basis. ‘Vader.. Het spijt ons. Heer, we willen U weer betrekken in ALLES van ons leven. God, wat wilt U met ons?’.

Poeh, wat is het soms moeilijk om toe te geven dat je het (weer) fout hebt gedaan. Dat we dachten dat we het allemaal wel alleen konden of dat geld ons meer zekerheid zou bieden dan God. Gelukkig mogen we altijd bij Hem terugkomen, HALLELUJA!

Ken je dat gevoel? Speelgoed op de vloer, plakkerige handjes op het raam, een wasmand die uitpuilt, overhemden die gestreken moeten worden en auto’s die uitgezogen moeten worden. Ja, dat gevoel ken ik! Wat een zegen, hier in ons huisgezin, wordt GELEEFD! En dat leven willen wij samen doen met Hem.’


 

Mijn naam is Lisette, 26 jaar, gelukkig getrouwd met Sander en trotse mama van dochter Robin (2 jaar) en zoon Brandon (3 maanden). Ik kom in het dagelijks leven vaak dingen tegen waarvan ik denk ‘Wat wil God dat ik hiermee doe?’ of ‘Hoe doen andere moeder/vrouw/echtgenoot – christenen dat eigenlijk?’. Daar wil ik graag over schrijven én ook graag over horen van jou!

gezin, leven & kinderen door Lisette

One thought on “Leven samen met Hem

  1. Idalie Nugteren on Reply

    Wat heerlijk eerlijk en herkenbaar!! Wij zijn ook weer opweg naar onze eerste Liefde! En wát een verschil maakt dat in de relatie naar elkaar!!
    Keep on writing, Lisette!! I’ll keep on reading😘

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.