christelijke vacatures

Talenten

Er zijn weer meerdere sollicitaties de deur uit. Aan de ene kant spannend, want wanneer zal ik een reactie krijgen? En aan de andere kant begint het haast gewoon te worden, inclusief de afwijzingen 😉. Het is een wekelijkse routine geworden om vacatures te zoeken, te beantwoorden en op een reactie te wachten. Wel is mijn zoekterrein inmiddels weer vergroot. Ik heb namelijk in de tussentijd een geweldig mooie Color conference Hillsong mee gemaakt in Londen. In die dagen is er meerdere malen gesproken over dat wat God je geeft aan talenten. Deze talenten zitten allang in je, je hoeft ze alleen maar bij Jezus te brengen en Hij zal ze vermenigvuldigen!

Wonderbare maaltijd

Weet je, die 5 broden en 2 vissen van het Bijbelverhaal over de wonderbare maaltijd is daar een voorbeeld van! Jezus vroeg of de discipelen wilden kijken wat de menigte aan voedsel bij zich had. Ze kwamen terug met een heel klein beetje en Jezus dankte God er voor en verdeelde het onder de discipelen. En toen zij het hadden uitgedeeld aan de mensen waren er nog 12 manden vol over!

Zo wil Jezus dat ook doen met de talenten die we in ons hebben. Hij wil graag dat we het kleinste dat we in ons hebben bij Hem brengen en dan zal Hij van iets kleins iets groots maken! En hoe mooi is het dat we daar dan van mogen uitdelen, maar er ook nog een mand vol zegen overblijft voor onszelf!

Na deze woorden borrelde bij mij mijn passie voor het werken met kinderen weer naar boven. Overal zag ik ineens scholen, kinderen lopen en knoopte ik spontaan een gesprek aan met een oma over haar kleinzoon en de opvang die de conferentie had geregeld. Het leek alsof mijn voelsprieten weer uitgingen en weer terug tasten naar dat wat ik allang in me heb zitten.

Verdelen

God heeft het beste met ons voor! Hij weet wat bij ons past en wat Hij in ons naar boven wil brengen. En dat wat Hij in ons heeft gelegd, dat kan Hij gebruiken in Zijn Koninkrijk. Hij wil dat we dat verdelen onder de mensen om ons heen, zodat we iets laten zien van Jezus liefde voor ons. En Zijn discipelen krijgen hetgeen wat overblijft!

Op de weg van solliciteren zal ik nog wel wat hobbels en obstakels tegen gaan komen. Maar ondertussen mag ik dat wat ik in me heb allang gebruiken in Zijn Koninkrijk! Ik mag het uitdelen aan mijn eigen kinderen, aan de vriendjes en vriendinnetjes die over de vloer komen, ik mag woorden van Hem delen met mensen over de hele wereld via mijn schrijven en ik merk dat Hij mij al in overvloed terug geeft van wat ik investeer.

Hij vermenigvuldigt

Ben je aan het solliciteren? Zit je in een baan die je eigenlijk niet meer leuk vindt, of wil je graag werken, maar is het nog niet zover? Breng dat wat je hebt bij Jezus. Overleg met Hem wat je op dit moment in je huidige baan of in je thuissituatie mag doen met de talenten die je in je hebt. Hij wil dat wat je bij Hem brengt vermenigvuldigen om het te kunnen gebruiken in Zijn Koninkrijk!

‘Toen nam Jezus de broden, dankte God ervoor en verdeelde ze onder de leerlingen. En de leerlingen verdeelden het brood onder de mensen die daar zaten. Hetzelfde deed Hij met de vissen. En Hij gaf alle mensen zoveel als ze wilden.’

Johannes 6:11

inspriratie by Anita de Graaf

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.