Solliciteren…

Om de paar dagen kijk ik of er alweer nieuwe vacatures geplaatst zijn op verschillende sites. Het verbaast me dat ik hierbij een nieuwe weg ben ingeslagen. Telkens wanneer ik reageer op een onderwijs gerelateerde baan, dan gaat er een deur dicht, of merk ik dat ik het zelf niet zie zitten. Wat is dit toch? Ik ben opgeleid als lerares basisonderwijs en heb hier nooit een vaste baan in gekregen. Kwam uiteindelijk terecht in het middelbaar onderwijs en toen  trok God me daar vandaan met de roeping om een christelijke gastouderbureau op te zetten.

En wie ben ‘ik’? Ik ben Anita de Graaf. Vrouw van Arnold, moeder van 5 prachtige kinderen, dochter, zusje, vriendin en bovenal een geliefde dochter van God. Momenteel op zoek naar een baan, maar ook manager van ons gezin en aan het hobbyen met fotobewerking en bloggen.

Gezinsbegeleider

Onderwijs, pedagogiek, begeleider, allemaal kernwoorden van de ervaring die ik in de loop der jaren heb op gedaan. En vervolgens ben ik terug geroepen naar mijn huidige ‘baan’. Ik werk nu alweer bijna 3 jaar als gezinsmanager van het leukste gezin van de wereld.  😉

En wanneer ik al deze ervaring op een hoop gooi, om het even oneerbiedig uit te drukken, dan merk ik dat het een bepaalde kant op gaat. Het lijkt me namelijk heel mooi om dit alles samen te voegen in 1 baan, of misschien moet ik het ‘roeping’ noemen.

Het idee is namelijk ontstaan om als begeleider gezinnen te leren hoe ze om kunnen gaan met de opvoeding, vooral wanneer ze hierin vastlopen door omstandigheden.

Dit is waar mijn ervaring op aan sluit en waar mijn hart een sprongetje van maakt als ik er aan denk.

Inmiddels zijn er een aantal brieven verstuurd naar organisaties die begeleiders vragen, met daarbij de woorden: ‘Ik ben bereid om te leren en sta open voor coaching!’ Want tja, iets waar je nog geen werkervaring in hebt, vraagt om een periode van leren en ervaring op doen. Inmiddels heb ik zelf alweer een extra slag geslagen in het theoretische deel van opvoeden en merk daardoor dat ik alleen nog maar  enthousiaster wordt!

Nu nog wachten op het moment dat een organisatie ook enthousiast wordt over mij 😉

Je zekerheid in Hem

Solliciteren is een kwetsbare fase. Je geeft jezelf bloot, stapt in een nieuwe situatie en het maakt je heel bewust van je zelfbeeld. Tegelijkertijd biedt het nieuwe kansen, nieuwe uitdagingen en een nieuw perspectief. Zeker wanneer je zoals ik, een hele nieuwe weg in wilt slaan.

Maar des te meer merk ik, dat wanneer ik deze weg met God ga, ik me zeker mag voelen in Hem. En ik kan er op vertrouwen dat wanneer het de plek is waar Hij me wil hebben, er ook wel een deur open zal gaan.

Tot nu toe zijn de deuren nog steeds dicht gebleven of hooguit op een kier komen te staan. Maar mijn kernwoorden neem ik mee: onderwijs, pedagogiek, begeleider, gezin. Wie weet brengt het me op een plek die ik nu voor ogen heb, maar misschien sta ik over een tijdje wel heel verbaasd te kijken als er iets heel anders op mijn pad is gekomen.

Bloggen

En tot die tijd schrijf ik! Ik schrijf voor verschillende websites blogs en heb een eigen website.

Een beetje een uit de hand gelopen hobby, waar misschien ook nog wel eens werk uit voort zou kunnen vloeien. Hoe leuk zou dat zijn!

Op deze site zal ik schrijven over wie ik ben, wat ik doe, hoe het proces van solliciteren verloopt en welke plek God heeft in mijn leven.

Ik hoop je hier dan ook graag te ‘ontmoeten’ en tussen mijn blogs door kan je me vinden

op www.inspiratiebyanita.blogspot.nl

Over Anita

image1

Ik ben Anita de Graaf, vrouw van Arnold en moeder van 4 zoons en een dochter. Ik heb bijna 10 jaar gewerkt in het onderwijs, zowel het basisonderwijs als het voortgezet onderwijs. En ik heb 4 jaar gewerkt aan het oprichten en besturen van een christelijk gastouderbureau. Inmiddels ben ik weer op zoek naar een nieuwe, uitdagende baan. 

Kom meer over mij te weten via www.inspiratiebyanita.blogspot.nl

inspriratie by Anita de Graaf

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.