2022: Samen op zoek naar christelijk talent

Aan het eind van 2021 was ik de week voor kerst druk met het versturen van de eindejaarsgeschenken. Even een bedankje naar alle opdrachtgevers dat zij mijn klant zijn. Maar wat zet je er dan op? Na een brainstorm over mijn doelen heb ik besloten terug te gaan naar de basis: Samen met bedrijven op zoek gaan naar christelijk talent. Ik zal uitleggen hoe dit tot stand is gekomen.

2021: jaar van groei en uitbreiding

In 2021 is de Christelijke Vacaturebank flink gegroeid. Het aantal bezoekers van onze website is bijna verdriedubbeld en ik heb ook veel nieuwe klanten mogen verwelkomen. Ik ben blij met wat er in 2021 is gebeurd. Ook heb ik een tijdje een gastblogger gehad, die schreef over, onder andere, haar ervaringen in de thuiszorg, HSP op het werk en pesten op het werk. Daarna kwam ik er echter achter dat ik persoonlijk betrokken wil zijn bij de Christelijke Vacaturebank en mijn klanten. Ik heb er dus voor gekozen om zelf weer te gaan bloggen.

Verder heb ik CVB Recruitment gestart, een nieuwe vorm van dienstverlening, waarbij ik nog intensiever samen op zoek ga naar nieuwe werknemers voor het bedrijf. Ik merk dat bij deze vorm van dienstverlening het contact ook intensiever is en dat ik meer betrokken ben bij het werving- en selectieproces.

Verder heb ik de optie om zelf vacatures te plaatsen uitgebreid. Als je je hiervoor aanmeldt, krijg je een account met inloggegevens, van waaruit je zelf vacatures kan plaatsen. De factuur wordt naderhand toegestuurd. Deze optie is al enkele keren van pas gekomen bij ziekte of vakantie. Op die manier kan de dienstverlening ook door gaan als ik niet beschikbaar ben. Uiteraard neem ik na de ziekte of vakantie wel actie om de vacatures beter onder de aandacht te brengen.

Doelen 2022

En nu begint 2022. Wat kan ik nog verbeteren? Wat zou een goede toevoeging zijn?

Na een jaar van flinke groei merk ik dat het tijd is om terug te gaan naar de basis, de reden waarom ik de Christelijke Vacaturebank ben gestart: christelijke organisaties, tegen een zo laag mogelijk tarief, helpen om hun vacatures in te vullen. In 2017 zag ik dat bij sommige organisaties veel geld ging naar het invullen van vacatures. Geld wat ook besteed kan worden aan de doelen van de organisatie. Nu ik vijf jaar bezig ben, merk ik dat ik soms minder betrokken ben en dat het kenbaar maken van vacatures niet genoeg meer is voor de huidige arbeidsmarkt. Daarom is het tijd om weer meer betrokken te worden bij het invullen van vacatures en bij mijn klanten.

Daarom is het hoofddoel van 2022: Samen op zoek naar christelijk talent.

Allereerst het woord samen: door betrokken te zijn bij de organisatie, weet ik wat de organisatie zoekt. Daarnaast wil ik geen vacaturebank zijn, waarbij je de vacature plaatst en waarbij ik alleen op zoek ga naar talent. Ik wil samen op zoek, door niet alleen zelf bezig te zijn, maar ook door adviezen te geven voor het invullen van vacatures. Wat kan er aan vacatures verbeterd worden om meer mensen te trekken? Is het nodig om alleen christelijke mensen te werven of kan de doelgroep ook breder worden gemaakt? Samen zoeken we naar de juiste manier om de vacature in te vullen.

Daarnaast gaan we op zoek. De de huidige arbeidsmarkt vraagt om actie. Alleen een vacature plaatsen is niet meer genoeg. Er moet actief geworven worden. We moeten dus op zoek. Er moet iemand zijn die actief de arbeidsmarkt op gaat en mogelijke kandidaten benaderd om te solliciteren. Dat kan ik zijn, maar u kunt het ook intern oplossen. We moeten het tenslotte samen doen.

Het tweede doel: uitbreiding en verbetering

‘Stilstand is achteruitgang’, luidt een bekend gezegde. Daarom ben ik steeds op zoek naar vernieuwing en verbetering voor de Christelijke Vacaturebank. Hoe kunnen vacatures nòg beter ingevuld worden? Welke tools zijn toe aan verbetering?

Allereerst is de website toe aan een update van de layout. Natuurlijk, het ziet er best prima uit en ik krijg ook af en toe complimenten, maar het kan beter. Daarom ga ik een nieuwe website lanceren, die er mooier uit ziet. Hierbij een globaal voorproefje:

Nieuwe website (2022)

Dit is een globale voorproef, nog niet alles staat op de juiste plek en het kan nòg wat strakker, maar er is bijvoorbeeld een zoekfunctie en de vacatures staan mooier en overzichtelijker weergegeven.

Dan is er nog (meer) ruimte voor verbetering bij de vacatures. Wat denkt u bijvoorbeeld van een introductiepagina voor uw bedrijf? Of het kopen van vacaturepakketten via de website? Of jobalert of alerts wanneer er een nieuwe CV wordt toegevoegd? We onderzoeken nog welke opties er allemaal zijn, maar verbetering komt er zeker!

Wat zou u nog meer willen zien?

Naast alle verbeteringen en uitbreidingen die ik zelf wil toevoegen ben ik ook benieuwd naar uw mening: wat zou nog een goede toevoeging voor de Christelijke Vacaturebank zijn?

Laat uw suggestie hieronder achter of mail deze naar info@christelijke-vacaturebank.nl. We onderzoeken dan de opties om de verbetering/uitbreiding te realiseren.

2022: Samen op zoek naar christelijk talent

Ontwikkeling van de Christelijke vacaturebank

2 thoughts on “2022: Samen op zoek naar christelijk talent

  1. Aritha on Reply

    Petje af voor de vacaturebank. Ik zou insteken op het zoeken naar meer bekendheid. Schrijf vaker een eenvoudig blog voor de christelijke vacaturebank: 200 tot 500 woorden. Deel die op Social Media.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.