de arbeidsmarkt als transfermarkt

De arbeidsmarkt als transfermarkt

De transfermarkt is gesloten! Op woensdag 1 september 2021 sloten de transfermarkten. Christiano Ronaldo ging naar zijn oude club Manchester United en Lionel Messi ging naar Paris Saint-Germain (PSG). En zo werden nog veel meer andere spelers bij andere clubs weggekocht.

De transfermarkt is een bijzondere markt. Over het algemeen worden spelers steeds meer waard en de ene na de andere recordtransfer valt. Voor de meeste spelers zijn meerdere clubs die interesse hebben en degene die het snelste handelen of het meeste bieden zijn vaak degenen die de spelers binnen halen.

De transfer van Lionel Messi was bijzonder, want hij speelde al 21 jaar bij Barcelona. PSG was dan ook trots dat zij Messi een contract konden bieden en dit zorgde voor een grootse presentatie.

Arbeidsmarkt

Hoe anders is het op de arbeidsmarkt. Er wordt gewacht tot een medewerker op een vacature reageert, dan worden er meerdere gesprekken gevoerd. Er wordt een standaardreactie uitgestuurd naar iedereen die het niet is geworden. Degene die aangenomen wordt, komt op de eerste dag een gebouw binnen en vaak is nog niet eens alles geregeld.

De arbeidsmarkt is krap. In de afgelopen jaren is de werkloosheid aanzienlijk afgenomen. In veel functies is een tekort en heeft vrijwel elke werknemer een baan. Toch blijven we vaak vacatures uitzetten en afwachten tot men reageert. Vervolgens willen we graag niet te oude, flexibele en hardwerkende medewerkers, die al een boel werkervaring hebben.

Werknemers zijn net profvoetballers

Maar wat als we eens gaan handelen als op de transfermarkt? Als je een vacature hebt, kijken naar interessante werknemers, voordat zij bij jou komen. Vervolgens deze kandidaten benaderen en verleiden om bij jou te solliciteren. En daarna niet kijken naar het verleden (waar heeft deze speler allemaal gespeeld?), maar naar de potentie die de werknemer heeft.

Als je een vacature hebt, is dat een kans om een goede werknemer aan te trekken. Natuurlijk is het belangrijk dat men weet dat er een vacature is, maar wacht niet af tot men solliciteert. Neem het voortouw en verleid talent om bij jou te komen werken.

CVB Recruitment

Om dat te gaan doen, gaat de Christelijke Vacaturebank actief meespelen op de arbeidsmarkt. We gaan bij een vacature de arbeidsmarkt op en gaan op zoek naar de beste kandidaten. Allereerst maken we bekend dat u een vacature heeft, door middel van plaatsingen uw vacature. Zo weten kandidaten dat u op zoek bent en kunnen wij hiernaar verwijzen voor het solliciteren. Wij maken uit de kandidaten alvast een selectie, zodat u niet onnodig tijd verdoet, door allerlei niet-passende CV’s door te moeten nemen.

Daarnaast gaan wij op zoek naar het beste talent, wat bij uw vacature past. Het is ons doel om het schaap met 5 poten te vinden en te verleiden om bij u te gaan werken. Zoals een club hun scouts op pad stuurt om het beste talent te vinden, zo stuurt u ons op pad. En wij gaan er alles aan doen om die topspeler voor uw vacature te interesseren.

De grootse aankondiging

Vervolgens is het aan u hoe u laat weten dat u die ene topspeler hebt gevonden. Regelmatig komen op LinkedIn berichten van bedrijven voorbij die trots hun nieuwe werknemer presenteren. Hoe gaat u dat doen? We denken graag met u mee!

Ontwikkeling van de Christelijke vacaturebank