kompas journey blog

Gods plan staat vast

Mijn plan met jullie staat vast – spreekt de HEER. Ik heb jullie geluk voor ogen, niet jullie ongeluk: ik zal je een hoopvolle toekomst geven.

Jeremia 29:11

Sinds kort ben ik gestart met een nieuwe baan. In oktober hoop ik daarnaast te starten met nóg een nieuwe functie, naast mijn andere baan. In het vinden van een nieuwe baan ben ik op zoek geweest naar Gods plan met mijn leven. Het was een reis in geloof en vertrouwen, die ik graag met jullie deel.

Bovenstaande tekst uit Jeremia 29 is een belofte van God aan het volk van Israël. Het spreekt over Gods karakter. Hij heeft een plan met Israël en een plan met mijn en jouw leven. Dat heeft mij altijd geholpen in mijn zoektocht naar nieuwe banen. En steeds ben ik ergens gekomen waar ik meerwaarde kon leveren en waar ik op mijn plek ben. Op die manier ervaar ik steeds weer Gods liefde en Gods leiding in mijn leven.

Tijd voor iets nieuws

Ik had al even het gevoel dat het tijd was voor een nieuwe baan. Het begon te ‘kriebelen’. Toen ik in januari 2022 een tijdje geen werk had en daarna moeite had om weer in het HR werk te komen, was het mij duidelijk: het werd tijd voor een baan bij een vaste werkgever. Ik heb stabiliteit nodig in mijn werk en niet meer de wisselingen die het werk als gedetacheerde bij Maandag brengt. Toen ik een vacature bij Operatie Mobilisatie (OM) tegen kwam op LinkedIn, besloot ik te solliciteren. Al gauw had ik een reactie dat zij mij graag wouden spreken. Na het eerste gesprek, hadden we contact over de mogelijkheden. En toen begon de reis past echt: OM kon mij een contract bieden voor 16 uur per week.

En daar begint mijn reis in geloof en vertrouwen in God. Ik werkte 32 uur bij Maandag, dus 16 uur bij OM werken, zou betekenen dat ik een deel van mijn dienstverband bij Maandag op moest zeggen. Ik was erg enthousiast om bij OM te gaan werken, maar dit was wel wat onhandig. Ik had dan 2 werkgevers. Ik ging naar God en heb er een aantal weken over nagedacht. Ik ging in gesprek met Maandag, maar zij gaven aan mij voor 32 uur te willen houden, omdat een opdracht voor 16 uur moeilijk te vinden is. Ik ging na het gesprek naar huis en zag het even niet. Hoe kan dit? Waarom stuurt God mij richting OM, terwijl het dan niet bij Maandag kon minderen? Ik begreep er niks van.

De controle uit handen geven

Toen liet God opnieuw zien dat ik Hem mocht vertrouwen. Met God op reis gaan, betekent dat je de controle uit handen mag gaan geven. Ik vertelde thuis wat ik met Maandag besproken had en dat het niet kon. Ik vertelde dat ik er niks van snapte en dat ik even niet zag hoe dit dan moest. Als ik de controle had gehouden, wat ik 32 uur bij Maandag blijven werken, want dat was veilig. Het was niet waar mijn hart lag, maar wel waar ik veiligheid had van een 32-urige werkweek en één werkgever. En daar greep God opnieuw in. Arianne (mijn vrouw) spoorde mij aan om hier niet te stoppen maar door te zetten om Gods plan te volgen. Als ik graag aan het werk wou bij OM, dan moest ik daarvoor gaan en mij niet laten tegenhouden door de omgeving of door onzekerheid. Desnoods ging ik 16 uur per week ander werk doen, bijvoorbeeld in de notenfabriek in Nijkerk.

En daar mocht ik dan de controle uit handen geven. Geen zekerheid van een 32-urige werkweek en één werkgever, maar een stap in geloof zetten. Gaan op Gods weg, ook al is dat nog enigszins onzeker. De volgende dag ben ik met mijn opdrachtgever, gemeente Epe, in gesprek gegaan. Zij zeiden mij graag te willen houden voor de uren die ik kon blijven, 16 uur per week, en ik werd verlengd tot eind 2022. Vervolgens ging ik opnieuw in gesprek met Maandag. Als ik 16 uur per week bij gemeente Epe wou blijven werken, dan was dat goed, ook al zou aan het eind van het jaar wel gekeken moeten worden of het zou lukken om een nieuwe opdracht te vinden. God gaf de zekerheid die ik zocht, doordat ik een stap in geloof zette, ontdekte ik hoe God voor mij zorgt, ook als ik het even niet voor me zag.

Werken in Gods Koninkrijk

Nu ben ik werkzaam als HR Adviseur bij Operatie Mobilisatie. Ik heb een stap in mijn carrière gemaakt (van HR medewerker naar HR Adviseur), maar ook een stap in geloof. Ik krijg weer energie van mijn werk en ervaar uitdaging. Ik ben dichter bij God gekomen door mijn werk voor OM en ben blij dat ik hiervan mag getuigen en werkzaam mag zijn voor Zijn Koninkrijk!

Zoals ik al zei, heb ik per 1 oktober nog een nieuwe baan. Ook dat was een reis. Om daar nu over te vertellen/getuigen, maakt dit blog te lang. Daar dus later meer over.

Wat is Operatie Mobilisatie dan precies?

Meer dan 40% van de wereldbevolking (+/- 3 miljard(!) mensen) heeft nog nooit de kans gehad om het Evangelie van hoop, kracht en genade aan te nemen. Of een volgeling van Jezus te ontmoeten. Ontdek waar het overgrote deel van deze  mensen woont en hoe we hen willen bereiken. 

Let op: dat zijn geen mensen die enkel in onbereikbare plekken wonen, het zijn mensen die enkel nooit in aanraking zijn gekomen met het geloof.

We bouwen mee aan levende gemeenschappen van Jezus-volgers binnen het bereik van ieder mens. Zij maken het Evangelie hoorbaar, zichtbaar, tastbaar en richten zich actief op het opzetten van nieuwe gemeenschappen. Hiervoor mobiliseren we christenen in Nederland door ze te inspireren en toe te rusten om in de voetsporen van Jezus discipelmakers te worden. 

Lees meer op https://www.operatiemobilisatie.nl/home.

solliciteren

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.