Waarom een vacature plaatsen op de Christelijke Vacaturebank?

Vorige week kwam ik in contact met Martin Weeda van CallTraders. Omdat ik het bedrijf niet kende en niet direct aan de christelijke identiteit kon linken, vroeg ik Martin waarom hij een vacature bij ons wou plaatsen. Hij schreef het volgende:

Dankjewel voor je mail. Ik zal je uitleggen waarom ik bij jullie site naar personeel zoek.

3 jaar geleden ben ik op zoek gegaan naar mensen met betere normen en waarden binnen onze organisatie. Ik heb mijn aanname beleid daar op aangepast. Na een aantal maanden bleek iedereen die ik nieuw had aangenomen Christelijk/ gelovig te zijn. Ik besloot een keer mee te gaan naar een dienst van mijn nieuwe medewerkers en op dat moment werd ik gegrepen door de oprechte liefde die ik bij die mensen voelde. Ze hadden echte interesse in mij en wilden voor mij bidden. De oprechtheid die ik voelde, deed mij naar meer verlangen. Ik ben mij verder gaan verdiepen in het geloof en hoe meer ik leerde, hoe meer ik ontdekte dat dit de waarheid moest zijn.

Ik ben zelf atheistisch opgevoed. Verder heb ik veel in films en in de media slechte dingen gezien van gelovige mensen en daarom had ik een verkeerd beeld van gelovige mensen. Ik ben wel iemand die heel nieuwsgierig is en altijd op zoek naar “de waarom vraag” achter alles. Ik heb daarom studies gedaan als Esotherie, NLP en Polyenergetica. Ik had echter nooit de bijbel gelezen. Toen ik door die nieuwe collega’s met het protestants christelijke in aanraking kwam, werd ik gegrepen door de woorden van Jezus. Alles wat hij gezegd heeft, resoneerde bij mij als de waarheid. Daarnaast had ik al wetenschappelijk onderzocht dat deze aarde niet ontstaan is maar gecreeerd. Alles op deze aarde is namelijk terug te rekenen tot wiskundige en natuurkundige formules. Albert Einstein heeft ooit gezegd; De bewering dat de aarde uit een knal is ontstaan, is net zo kansrijk als dat een drukkerij ontploft en alle schilvers neerdwarrelen en perfecte boeken vormen als ze de grond raken. Onmogelijk dus.

Ik heb mij daarom 2,5 jaar geleden laten dopen in het Noorderlicht bij Niels de Jong en ik heb gekozen om Jezus te gaan volgen. In alles wat ik doe, beschouw ik eerst wat Jezus zou doen en zo onderneem ik ook. Zo doen we er nu al een aantal jaar over om het personeel in alles te dienen en ook onze klanten voorop te stellen boven het winstbelang. Via iemand in mijn gebedstem kwam ik op jullie naam en daarom heb ik bij jullie een vacature geplaatst. 

Ik wil graag meer Christenen in ons bedrijf die wel commercieel kunnen zijn maar ook voelen dat je alleen kan verkopen als je daarmee de ander wilt helpen met een oplossing. Dat is namelijk wat wij doen. Wij verkopen software en dat zijn altijd oplossingen voor problemen. Dien de ander, moet centraal staan in ons sales proces.

Wij zoeken mensen die makkelijk telefonisch kunnen verbinden met onbekende mensen en de gevoelige snaar weten te raken. Wij maken afspraken voor ICT en software bedrijven die in contact willen komen met voor hun nieuwe bedrijven. Een gevoel voor en een drang naar verbinden met een nieuw iemand, is de eerste vereiste voor deze baan. Ik ben ervan overtuigd dat Christenen dit zeer goed kunnen.

Wat een verhaal! Ik vond het een prachtig getuigenis. Dat is ook de reden dat ik dit blog plaats. En de vacature? Die vind je hier.

Uncategorized