De kerken komen tot bloei

Ondernemers: Maak je geen zorgen!

Maleachi 3:10a

Breng een tiende deel van jullie opbrengst naar de tempel, zodat de priesters weer te eten hebben. Dan zullen jullie zien dat ik jullie beloon!

God spreekt tot jou als ondernemer: breng een tiende van je opbrengst naar de tempel en ik zal je belonen!

Vandaag deed ik een gebedswandeling. Ik koos er bewust voor om in gebed te wandelen en open te staan voor wat God te zeggen heeft. Ik wist dat ik een blog mocht schrijven voor deze website, maar ik wist nog niet wat. Daarom heb ik gezegd: spreek HEER, Uw knecht hoort!

Zojuist was ik al begonnen aan het blog. Maar God stopt niet met spreken als de gebedswandeling is afgelopen, gelukkig maar. Terwijl ik dit blog schrijf, wordt het steeds helderder wat God wil spreken en voor wie het woord is.

Dit woord is voor jou ondernemer: Maak je geen zorgen over nu of over je toekomst. God voorziet!

God zegt eerder in Maleachi 3: “ik staf de mensen die hun arbeiders niet betalen.” Een pittige, maar duidelijke boodschap: betaal je werknemers voor het werk wat ze doen!

Misschien staat het water je wel aan de lippen, lijkt je bedrijf failliet te gaan. Ook dan zegt God: “Breng een tiende deel van jullie opbrengst naar de tempel, zodat de priesters weer te eten hebben. Dan zullen jullie zien dat ik jullie beloon!

Maar ik heb al weinig geld, dan moet ik wàt ik nog heb ook nog weggeven!? Hier heb ik geen antwoord op. Echter hòef je niet (alleen) geld te geven: geef anders je tijd! We zeggen als ondernemers vaak: tijd is geld. Zo rekenen veel ondernemers ook: een factuur op basis van een uurloon. Dus als je het geld niet aan God durft te geven, geef dan je tijd.

Afgelopen week zag ik een account op Instagram geopend worden: Rivercall Nederland. De oprichter had een profetie gehad in oktober 2023, wat ervoor heeft gezorgd dat ze een plek opende voor profetische voorbidders voor Nederland. Op dit account komen profetieën voor Nederland en wat voor profetieën! God is iets van plan in Nederland: De kerken komen tot bloei. Weet je nog niet waaraan je jouw tiende zou moeten geven? Geef het aan de lokale kerk, zodat zij dit kunnen besteden aan het dienen in de omgeving.

Nogmaals: jouw tiende deel hoeft niet (alleen) geld te zijn, geef (ook) je tijd.

De kerken mogen Jezus laten zien in de wereld! Maar daar is budget én mankracht voor nodig. Je kunt een tiende van je geld geven, dat is heel waardevol. Maar geef (ook) een tiende van je tijd. Tijd is geld, zeggen we wel eens en onthoud:

Maleachi 3: 10

Dan zullen jullie zien dat ik jullie beloon!

God zal je belonen!

Uncategorized

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.