vervolg blog ondernemers: maak je geen zorgen!

Vervolg: “Ondernemers: Maak je geen zorgen!”

Afgelopen zaterdag publiceerde ik een blog over Maleachi 3, waarin God tegen de Israëlieten zegt: “Breng een tiende deel van jullie opbrengst naar de tempel, zodat de priesters weer te eten hebben. Dan zullen jullie zien dat ik jullie beloon!”

Dit heeft enige reacties opgeroepen. Naar aanleiding en de reacties ben ik in gebed gegaan. Het spijt me als ik mensen tegen het hoofd hebben gestoten en te kort door de bocht ben geweest.

De titel van het blog vat echter de boodschap samen: “Ondernemers: Maak je geen zorgen!” Het kan pittig zijn om in de huidige tijd je hoofd boven water te houden. Jezus is in Mattheüs 6 hier duidelijk over:

Mattheus 6: 25, 32b-33

“Daarom zeg ik jullie: maak je geen zorgen over wat je zult eten of drinken, noch over je lichaam en over wat je zult aantrekken . Is het leven niet meer dan voedsel en het lichaam niet meer dan kleding?
(…)
Jullie hemelse Vader weet wat jullie nodig hebben. Zoek liever eerst het koninkrijk van God en Zijn gerechtigheid en dan zullen al die andere dingen erbij gegeven worden.”

Je mag vol verwachting leven, want God weet wat je nodig hebt en zal voorzien! Maak je dus geen zorgen, maar zet steeds God centraal in jouw leven en jouw onderneming. Dan mag je erop vertrouwen dat het wel goed komt (ook al is dat soms best lastig ;)).

Het gaat dus niet om die tienden, het geld of jouw tijd: het gaat erom dat je God zoekt!

Ps. Een gift of tijd besteden binnen de kerk kan wel een middel zijn om God centraal te zetten in je leven en verwachtingsvol naar Hem te zijn.

Uncategorized